Bogáromi Borbirtok

Egy fenséges vacsora. Egy esti társalgás a barátokkal. Egy Randevú. E szavak közös nevezője a bor. De mi is a bor valójában?
Az ókori görögök szerint a bor egyenlő a mámorral. A rómaiak szerint az előkelőség szimbóluma. Szerintünk pedig a hosszú időn át tartó, alázatos munka, odafigyelés, szakértelem, gondoskodás és szeretet eredménye. Mindezt egy palackba zárva azoknak, akik nem csak Villány és Tokaj szerelmesei, de megízlelnék Magyarország egyik legfiatalabb borvidékének friss nedűit a Balaton déli partján.
A Balatonboglári borvidék egyike Magyarország legmagasabb minőségű termőterületeinek. A Kötcsén és a Kötcse mellett elterülő szőlőültetvényeinken a lösztalaj adta sajátosságok, a sok napsütés és az évi 600-800 mm csapadék mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kizárólag olyan szőlőből készíthessünk bort, ami megérdemli a Bogáromi nevet.
A Bogáromi család 1996 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, 2010 óta pedig palackos bor értékesítésével is. Kötcsei birtokunkon a minőségi borelőállítás két fontos alappilléren nyugszik. Az egyik a munkatársaink alázatos és precíz munkája a másik pedig a technológia és egyben a folyamatos fejlődés. Borainkat nagyrészt saválló acéltartályban, reduktív technológiával készítjük, de természetesen tölgyfahordóban is érlelünk.

Egy fenséges vacsora. Egy esti társalgás a barátokkal. Egy Randevú. A közös nevezőt mi adjuk:
Dél-balatoni prémium minőségű bor egy elegáns, modern megjelenéssel ötvözve.